Categorie: Ghidul Utilizatorului
Publicat în 29 Ianuarie 2011 Afişări: 5461
Imprimare

Ionizatorul de apa BESPRING, produs de compania SanyoLife 

 Este un aparat accesibil in ceea ce priveste preturile de achizitie si exploatare.

Produsul se adreseaza consumatorilor nepretentiosi care doresc sa aiba acasa propria sursa de Apa Alcalina.

Avantajul consta in faptul ca nu este prevazut cu filtru intern. Ratiunea acestui fapt consta in aceea ca data fiind calitatea precara a apei din reteaua publica, filtrul intern se cerea inlocuit mult prea des, astfel crescand nejustificat costurile de exploatare.

Aparatul contine in carcasa de plastic camera de electroliza cu trei electrozi din titan placati cu platina, microcomputerul care coordoneaza functiunile, panoul de control cu tastele pentru comenzi si displayul care vizualizeaza functiunile ecestuia.

ionizator apa 

 

 Panoul de comanda aflat pe partea din fata a aparatului este prevazut cu microswitch-uri tactile pentru a permite aplicarea comenzilor.

Sunt presetate functiunile de furnizare Apa Alcalina ( slab, mediu si puternic ) previzualizate prin pictograme intuitive.

strong  Butonul " strong " odata apasat,  aparatul va  efectua autospalarea si va produce apa puternic Alcalina ( pH 9,5-10 ) indicat a fi folosita pentru spalat alimente si gatit. Pentru a bea apa puternic alcalina ete indicat sa faceti acet lucru nu de prima data ci trecand prin celelalte etape ( slab si mediu ).

medium 

 Butonul " tea ", actionat, aparatul va efectua spalarea automata dupa care v-a furniza apa cu pH mediu ( 8 - 9 ) indicat a fi utilizata la prepararea bauturilor si diluarea siropurilor. Cu aceasta apa putati prepara ceai sau cafea rece ( fara fierbere ) prin introducerea ingridientelor in apa, fara a le fierbe. Veti observa cum apa extrage continutul din plante, prin colorarea acesteia. Aromele vor fi mult mai puternice decat in cazul fierberii sau decoctului.

weak Butonul " weak " apasat, aparatul va efectua autospalarea dupa care fa furniza apa slab Alcalina ( pH 6,5 - 7,5 ) recomandata pentru consumul zilnic.

 pure

    Butonul " pure " indica faptul ca la apasarea acestuia, ionizatorul, dupa autospalare va furniza apa fara a interveni asupra ei deci la calitatea la care apa intra in aparat. Producatorul a trecut aici si " medicine " pentru a atrage atentia asupra faptului ca nu se iau medicamente cu Apa Alcalina deoarece in acest caz ele vor fi absorbite cu viteza foarte mare de catre organism. 

 cleaning1

   Butonul " weak " apasat, aparatul incepe autospalarea si emite in continuare un sunet de avertisment pentru a va preveni ca genereaza apa acida. Producatorul indica folosirea apei slab acide ( pH - 5,5-6 ) pentru intretinerea tenului ( fiind apropiata de pH-ul pielii ), pentru infrumusetare.

strong1  Butonul " strong "  apasat, aparatul dupa autospalare, emite in continuare un semnal sonor de avertizare pentru producerea apei acide ( cu pH 3,5-4 ) folosita ca si dezinfectant natural pentru obiecte sanitare, prosoape, in orice alt loc in care se considera necesara dezinfectia.    

Displayul LCD      

LCDAici puteti vizualiza functionarea aparatului in toate stadiile de functionare. In plus, culoarea de fond se schimba, corespunzator cu tipul de apa ce este furnizata.         

 

acdc

 

 

INSTRUCTIUNILE  DE  MONTAJ  SI UTILIZARE 

 avertismente

avertismente 2 

avertismente 3 

avertizare 4

instructiuni 1 

 instructiuni 2

instructiun 3

INSTRUCTIUNI  DE  UTILIZARE

 

  1.      1.Conectati aparatul la sursa de apa filtrata conform instructiunilor din manual. La prima utilizare lasati apa sa curga prin filtru timp de 10 minute. Aveti tot timpul grije ca apa sa nu depaseasca temperatura de 40 gradeCelsius.
  2.    2.Dupa spalarea filtrului, inainte de punerea in functiune a aparatului, lasati apa sa treaca prin el timp de 5 minute.
  3. 3.Introduceti stecherul in priza si deschideti valva de alimentare cu apa a aparatului, in acest moment aparatul incepe sa functioneze.

 

(NOTA: Aparatul este conceput in asa fel incat atunci cand simte presiune de apa la intrare, incepe sa functioneze. Prin oprirea fluxului de apa, aparatul inceteaza sa functioneze!)

 

  1.   4.La inceperea functionarii, ecranul LCD se ilumineaza, incepe procesul de autospalare, timp in care aparatul emite un sunet. Dupa cinci secunde spalarea este completa iar sunetul se opreste. Sunt afisate starea de functionare, fluxul de apa, starea electrolizei.

 

Daca inchideti valva de alimentare cu apa, ecranul LCD se inchide.

 

  1. 5.Numarand de sus in jos, apasati primul buton de pe tabloul de comanda, se aprinde ledul verde din stanga, ecranul devine albastru inchis, afiseaza “ALKALINE”, indicand astfel ca se produce apa puternic alcalina.
  2. 6.Apasati al doilea buton, se aprinde ledul verde din stanga, ecranul devine albastru, indicand “ALKALINE”, indicand astfel ca se produce apa mediu alcalina.
  3. 7.Apasati al treilea buton, se aprinde ledul verde din stanga, ecranul devine albastru deschis aratand “ALKALINE”, indicand astfel ca se produce apa slab alcalina.

 

(NOTA: Intotdeauna cand veti deschide valva de admisie a apei, aparatul va afisa aceasta stare)

 

  1. 8.De retinut ca in cele trei stadii de functionare de mai sus, pe conducta aparatului se scurge apa alcalina iar pe tubul de apa reziduala, apa acida!
  2. 9.Apasati al patrulea buton, ledul verde din stanga se aprinde iar ecranul LCD devine verde aratand “PURE”, indicand astfel ca pe conducta principala se scurge apa purificata de filtru. In acest stadiu pe ambele parti curge apa purificata.

 

    10. Apasati al cincelea buton, ledul rosu din stanga se aprinde, ecranul LCD devine galben, iafiseaza “ACID”, indicand astfel ca se produce apa slab acida.

 

11. Apasati al saselea buton, ledul rosu din stanga se aprinde, ecranul devine rosu, aratand “ACID”, indicand astfel ca se produce apa puternic acida.

 

(NOTA: In ambele stadii de producere apa acida, pe conducta superioara se scurge apa acida iar pe cea de apa reziduala, apa alcalina.)

 

12. Atunci cand numarul de dupa indicatorul “LIFE” devine “0”, va rugam sa apasati butonul sapte timp de 7-10 secunde pana cand numarul afisat va fi “12000”

 

13. In orcie stadiu de functionare s-ar afla aparatul, in momentul in care se inchide alimentarea acestuia cu apa, ecranul LCD devine albastru deschis, ledul verde de la butonul trei se aprinde iar dupa cinci secunde se inchide.

 

14. De fiecare data cand treceti de la producerea de apa alcalina la apa pura va avea loc procesul de autospalare timp de cinci secunde atata cat dureaza si sunetul. Cand treceti de la stadiul de producere apa alcalina sau pura, la stadiul de producere apa acida, din nou are loc procesul de autospalare timp de cinci secunde, marcat de sunet. Pe toata durata producerii apei acide sunetul se aude, reamintind astfel ca apa acida NU SE UTILIZEAZA PENTRU BAUT CI NUMAI PENTRU UZ EXTERN. Daca vret ca sunetul de avertisment sa inceteze, apasati inca odata acelasi buton.

 

15.         Pentru a putea fi utilizat oriunde exista apa potabila si pentru a pute prelucra apa cu diferite pH-uri in functie de zona in care se afla, aparatul este conceput sa functioneze cu 5 puteri de electroliza diferite. Din fabrica setarea este pe nivelul de putere 3. Modularea puterii electrolizei se face in functie de caliatate apei utilizate. Pentru a schimba nivelul de putere al electrolizei, apasati mai mul timp butonul numarul patru, pana cand auziti sunetul. In acest moment aparatul a trecut in treapta de putere 1 ( cea mai slaba) Daca apasati iarasi indelung butonul patru, la auzirea sunetului, aparatul trece in treapta 2 de putere. Acum, daca apasati indelung butonul trei, treceti din nou la puterea setata din fabrica (3). Acum, daca apasati indelung butonul doi, pana auziti sunetul, aduceti aparatul la puterea 4 de electroliza. Inca odata apasand indelung butonul doi, la auzul sunetului, aparatul a trecut in puterea 5 de elactroliza ( cea mai ridicata ). Va rugam sa schimbati setarile aparatului, in cunostiinta de cauza, urmand pasii enumerati mai sus si numai in caz de maxima necesitate.